Fa primul pas cu incredere. Nu trebuie sa vezi intreaga scara. Pur si simplu paseste.

joi, 21 ianuarie 2010

Singuratatea..


Traim in societate unde suntem obligati sa convietuim oarecum impreuna. Marea majoritate dintre noi simtim ca nu suntem "intregi" singuri, asta si din cauza ca auzim de mici ca trebuie sa ne intalnim jumatatea.
Eu nu vreau sa ma refer la mine ca fiind o jumatate din ceva. Eu sunt un intreg si nu am nevoie de alta jumatate pentru a fi fericita, de fapt nu am nevoie de nimeni pentru a fi fericita tot ce imi doresc este un alt intreg cu care sa imi impartasesc fericirea...
Daca tie nu iti face placere sa stai singur ce te face sa crezi ca altcineva si-ar dori sa isi petreaca timpul cu tine? Daca nu esti fericit singur, tu cu tine, cum ai putea sa oferi fericire altei persoane??? Daca nu esti incantat de tine, cum te astepti sa fie altcineva incantat???
Vrei sa fi cu cineva... perfect ! dar inainte ofera-ti timp sa te cunosti mai bine, observa cat de minunat esti, si fi fericit pentru ca nimeni nu vrea alaturi o persoana nemultumita de sine.
Am crescut si am trait cu proasta impresie ca singuratatea este o boala, ca trebuie sa ma multumesc cu ce am langa mine si sa fiu recunoscatoare, bullshit ! mai apoi m-am simtit un fel de buna samariteanca multumindu-ma cu tot felul de oameni pe care ma gandeam ca i-as putea schimba in bine... bullshit again !... Singuratatea nu e chiar atat de rea... de fapt de putin timp pot spune ca ma bucur de singuratate si ca apreciez fiecare moment in care sunt doar eu cu gandurile mele...
Toti avem anumite asteptari de la cel de langa noi, sa spunem  un fel de tipar: sa fie inalt, brunet cu bani sau blonda, sanii mari..daca o persoana corespunde tiparului asta inseamna ca te face mai fericit??? Nimeni nu este raspunzator pentru fericirea ta in afara de tine..
Eu nu cred in tipare, de ce sa iti pierzi vremea cautand doar persoanele care corespund tiparului pe care il ai in minte....si sa pierzi din vedere multe alte sanse...
Toti cerem mult si oferim putin si ne intrebam de ce barbatul sau femeia de langa noi nu ne face sa ne simtim impliniti.... poate ar trebui sa oferim mai mult, dar, pentru a avea fericire de oferit ea trebuie sa existe in noi indiferent de prezenta sau absenta "jumatatii".

Singuratatea uneori iti da sentimentul de libertate, de liniste, de siguranta. (Victor Duta)

4 comentarii:

  1. Nu singuratatea te face nefericit, ci dorinta neimplinita de a nu fi singur. In general, dorinta lipsita de reusita aduce sentimentul de nefericire.
    Poti fi fericit atat singur cat si impreuna cu cineva, insa fericirea solitara e superficiala si de scurta durata.
    Fericirea e adevarata doar atunci cand e impartita
    Parerea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @ anononim

    si daca fericirea aia o imparti cu un nefericit ? s-a dus dracu` si aia .. cat de superficiala si de scurta durata ar fi fost :)


    "Daca nu esti fericit singur ,tu cu tine , cum ai putea oferi fericire altei persoane?" Pai , Lorena draga ,nici nu trebuie pt ca (raspunzi chiar tu putin mai jos la intrebarea asta) "Nimeni nu este raspunzator pt. fericire in afara de tine" .

    Mi-a placut mult partea cu jumatea si intregul .. insa e doar o iluzie . Intregul nu exista , chiar si jumatate e mult spus . Eu de ex. , nu ma consider nici sfert dar, poate , cine stie .. o sa ma descopar mai bine (sper ca atunci sa nu scad sub sfert ) :) Pusi .

    RăspundețiȘtergere
  3. @ DT

    Eu iti doresc sa te descoperi sa cresti si sa te simti intreg:) intregul chiar exista

    RăspundețiȘtergere
  4. Aha..poate ..

    ..sau poate nu sunt facut pt. a reprezenta un intreg , cine stie . Poate nu pt. mine . dar , vorba aia "Only a life lived for others is worth living" .

    Nu te cunosc foarte bine insa pe tine ,de ex , te pot asocia cu un intreg .. n-am idee de ce , dar asa simt :) Gata cu off topicu' , anyway .. ai talent , take care .

    RăspundețiȘtergere

Viseaza fara retineri caci limita e cerul...