Fa primul pas cu incredere. Nu trebuie sa vezi intreaga scara. Pur si simplu paseste.

luni, 25 ianuarie 2010

Asteptari vs Dezamagiri


Fiecare dintre noi avem anumite asteptari de la ceea ce ne inconjoara, fie ca este vorba de societate, familie, relatie sau job. Asteptarile noastre cresc pe zi ce trece si suntem tot mai predispusi dezamagirii. In momentul in care ceva nu se intampla asa cum speram ajungem sa fim dezamagiti si ii gasim vinovati mereu pe cei care nu s-au ridicat la asteptarile noastre.
Cu cat asteptarile noastre sunt mai mari cu atat este mai mare dezamagirea. Cineva mi-a spus sa nu am asteptari mari pentru a nu fi dezamagita. Corect! Dar asteptarile mele au fost intotdeauna mari si prefer sa risc dezamagirea decat sa ma multumesc cu putin. Sunt recunoscatoare pentru ceea ce primesc dar stiu ca pot primi si mai mult pentru ca intotdeauna este loc de mai mult si mai bine.
Cei cu asteptari mici rar sunt dezamagiti dar niciodata nu se bucura de succese mari. Universul si legiile naturii precum Legea Atractiei nu fac diferenta intre asteptari mari sau mici. Asteptarile nu sunt mari sau mici sunt doar asteptari, depinde de ceea ce intelege fiecare ca fiind "mare". Daca ai asteptari mici este din cauza ca nu te consideri vrednic de mai mult, astfel incat te multumesti cu ceea ce primesti si cu siguranta niciodata nu vei avea mai mult. Si totusi asteptarile ar trebui sa le avem de la noi si nu de la cei din jurul nostru pentru ca resursele indeplinirii oricarei dorinte zac in noi, niciodata in ceilalti.
Cu cat consideram ca una dintre asteptarile noastre este prea mare cu atat ne temem mai tare de dezamagire care devine iminenta, insa daca renuntam la teama, atingerea asteptarilor nu poate fi umbrita de nimic.
Fiecare dezamagire am atras-o in viata mea precum un magnet, temandu-ma mereu de ce era mai rau si asa a fost. Teama de dezamaginre nu a facut altceva decat sa imi aduca din ce in ce mai multe dezamagiri, asta in mod normal te indeamna sa renunti la asteptarile mari insa, pe mine m-a facut sa realizez ca trebuie sa renunt la teama. Nu exista lucru, job, persoana pe care sa nu o meriti. Nimic nu este prea sus pentru a-l atinge, trebuie doar sa crezi ca meriti ceea ce iti doresti si ceea ce astepti fara a te indoi o clipa de asta.
Invata sa iei de la viata TOT si sa nu te multumesti cu mai putin decat TOT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Viseaza fara retineri caci limita e cerul...