Fa primul pas cu incredere. Nu trebuie sa vezi intreaga scara. Pur si simplu paseste.

joi, 21 ianuarie 2010

Pune-ti o dorinta...

Rostita sau reprimata, totul incepe cu o dorinta, fie ea buna sau rea...
De aici si zicala :"Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se intample", foarte adevarat graia cineva...
Constient sau nu mediul inconjurator ne ofera zi de zi noi dorinte spre a le ideplini. Toate se nasc dintr-o dorinta exprimata sau ascunsa. Dorintele exista pentru  fi indeplinite, fericirea noastra depinde de ele si toti cautam atingerea subiectului dorintelor noastre. Cu fiecare dorinta indeplinita se creaza o noua dorinta, sau o noua trebuinta conform piramidei lui Maslow. Foarte adevarat! Si totusi indeplinirea anumitor dorinte nu este tocmai in avantajul nostru, dar nu despre aceste dorinte constiente vorbesc eu ci despre cele mai ascunse si reprimate dintre ele.
Reprimarea unei dorinte este precum o invitatie ca ea sa se manifeste in viata noastra, consider ca o dorinta reprimata creste ca intensitate pentru simplul fapt ca ne concentram asupra acesteia pentru a o elimina constient, dar ce se intampla la nivelul subconstientului? este adevarata intrebare.....
Subconstientul nostru nu face diferenta intre dorintele exprimate si cele reprimate astfel incat acordand atentie unei dorinte o invitam sa se manifeste in experienta noastra de viata constient sau nu.
De multe ori realizam existenta unei dorinte abia dupa ce se indeplineste si o traim cu intesitate maxima ca si cand ar fi fost cea mai mare dintre dorinte... Cu cat reprimarea este mai mare cu atat dorinta devine mai mare, cu cat se lasa asteptata indeplinirea ei cu atat este mai apreciat momentul indeplinirii.
Si totusi toate dorintele noastre au un singur scop suprem: fericirea! Indiferent de ceea ce ne dorim, credem ca ne dorim sau habar nu avem ca ne dorim se indeplineste numai pentru a fi fericiti!

Cand zeii vor sa ne pedepseaca, ne indeplinesc dorintele. (Oscar Wilde)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Viseaza fara retineri caci limita e cerul...