Fa primul pas cu incredere. Nu trebuie sa vezi intreaga scara. Pur si simplu paseste.

luni, 26 octombrie 2009

Joaca de-a Picasso


Toamna a venit cu pasi repezi, ne-a invadat gradinile, casele si sufletele cu melancolie si culori aramii…Florile multicolore sunt inlocuite de frunzele uscate care se astern in gradini, parcuri, pe aleei…Ploile ne racoresc, ne deschid sufletele…
Toamna este anotimpul meu preferat, anotimpul iubirii, al rugaciunii, al sufletului…suntem mai romantici toamna, mai creativi..va propun ca in aceasta toamna sa profitam de creativitate si sa ne "coloram" viata pictand tablouri. Tablourile nu se vor demoda nicodata, cele care se schimba sunt tendintele iar anul acesta sunt in voga tablourile abstracte.
Sa nu uitam ca adevarata personalitate a unei incaperi este data de elementele de decor: statuete, fotografii, obiecte de arta decorativa, tablouri.
Ne fascineaza tablourile pe care le vedem in Galeriile de Arta, desenele, formele abstracte, culorile. Putem sa ne facem propria galerie acasa. Toamna este cel mai potrivit anotimp pentru asta. Avem nevoie doar de panza pentru pictura, rama, culori de ulei si o pensula, restul venind de la sine, din suflet, trebuie doar sa dam frau liber imaginatiei si sa imbinam culorile in functie de incapere.
Tot ce avem de facut in continuare este sa intindem bine panza pe rama si sa o capsam, apoi putem picta. Putem incepe cu un fond pe toata panza, ca baza se folosesc culorile deschise peste care putem picta forme geometrice, sau linii curbe, drepte, trebuie sa se tina cont de culorile si mobilierul din incapere, de preferat ar fi sa se aleaga o tema pentru fiecare incapere din casa.
Dupa ce tabloul sau tablourile sunt gata, este foarte important locul din incapere destinat acestora, de asemenea distanta dintre tablouri trebuie sa fie egala, de aceea trebuie folosit un instrument de masurat.
Trebuie pastrata o proportie in intreaga incapere, trebuie evitat ca un perete sa fie incarcat cu tablouri iar altul gol, dar fara a fi prea incarcata incaperea.
Sunt mai multe metode de panotare in functie de incapere si spatiul destinat tablourilor dar panotarea se face de obicei, la nivelul ochiului.
Se poate opta pentru o panotare simetrica daca tablourile sunt de aceeasi dimesiune si cu tema asemanatoare, se vor panota formand o imagine oglinda cu o distanta de 2 cm intre tablouri.
Daca tablourile sunt de dimensiuni diferite se poate opta pentru o panotare asimetrica.
Pentru holuri este preferat efectul de galerie, tablourile trebuie sa fie de dimensiuni mari si sa fie asezate cu mult spatiu intre ele.
Tablourile trebuie ingrijite, tablourile in ulei, se curata de praf cu un material moale, apoi se poate folosi o felie de cartof pentru a reda stalucirea culorilor.
Un singur tablou schimba intreaga incapere, dandu-i un aer cald, de asemenea poate fi cadoul ideal intre prieteni daca este pictat personal.
Tablourile spun o poveste a incaperii, a pictorului, a vietii…

"Pictura este un amalgam de elemente care comunică o idee, un sentiment, o stare de spirit - şi asta trebuie făcut cu pasiune." Alvaro Castagnet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Viseaza fara retineri caci limita e cerul...