Fa primul pas cu incredere. Nu trebuie sa vezi intreaga scara. Pur si simplu paseste.

luni, 25 ianuarie 2010

Asteptari vs Dezamagiri


Fiecare dintre noi avem anumite asteptari de la ceea ce ne inconjoara, fie ca este vorba de societate, familie, relatie sau job. Asteptarile noastre cresc pe zi ce trece si suntem tot mai predispusi dezamagirii. In momentul in care ceva nu se intampla asa cum speram ajungem sa fim dezamagiti si ii gasim vinovati mereu pe cei care nu s-au ridicat la asteptarile noastre.
Cu cat asteptarile noastre sunt mai mari cu atat este mai mare dezamagirea. Cineva mi-a spus sa nu am asteptari mari pentru a nu fi dezamagita. Corect! Dar asteptarile mele au fost intotdeauna mari si prefer sa risc dezamagirea decat sa ma multumesc cu putin. Sunt recunoscatoare pentru ceea ce primesc dar stiu ca pot primi si mai mult pentru ca intotdeauna este loc de mai mult si mai bine.
Cei cu asteptari mici rar sunt dezamagiti dar niciodata nu se bucura de succese mari. Universul si legiile naturii precum Legea Atractiei nu fac diferenta intre asteptari mari sau mici. Asteptarile nu sunt mari sau mici sunt doar asteptari, depinde de ceea ce intelege fiecare ca fiind "mare". Daca ai asteptari mici este din cauza ca nu te consideri vrednic de mai mult, astfel incat te multumesti cu ceea ce primesti si cu siguranta niciodata nu vei avea mai mult. Si totusi asteptarile ar trebui sa le avem de la noi si nu de la cei din jurul nostru pentru ca resursele indeplinirii oricarei dorinte zac in noi, niciodata in ceilalti.
Cu cat consideram ca una dintre asteptarile noastre este prea mare cu atat ne temem mai tare de dezamagire care devine iminenta, insa daca renuntam la teama, atingerea asteptarilor nu poate fi umbrita de nimic.
Fiecare dezamagire am atras-o in viata mea precum un magnet, temandu-ma mereu de ce era mai rau si asa a fost. Teama de dezamaginre nu a facut altceva decat sa imi aduca din ce in ce mai multe dezamagiri, asta in mod normal te indeamna sa renunti la asteptarile mari insa, pe mine m-a facut sa realizez ca trebuie sa renunt la teama. Nu exista lucru, job, persoana pe care sa nu o meriti. Nimic nu este prea sus pentru a-l atinge, trebuie doar sa crezi ca meriti ceea ce iti doresti si ceea ce astepti fara a te indoi o clipa de asta.
Invata sa iei de la viata TOT si sa nu te multumesti cu mai putin decat TOT!

joi, 21 ianuarie 2010

Singuratatea..


Traim in societate unde suntem obligati sa convietuim oarecum impreuna. Marea majoritate dintre noi simtim ca nu suntem "intregi" singuri, asta si din cauza ca auzim de mici ca trebuie sa ne intalnim jumatatea.
Eu nu vreau sa ma refer la mine ca fiind o jumatate din ceva. Eu sunt un intreg si nu am nevoie de alta jumatate pentru a fi fericita, de fapt nu am nevoie de nimeni pentru a fi fericita tot ce imi doresc este un alt intreg cu care sa imi impartasesc fericirea...
Daca tie nu iti face placere sa stai singur ce te face sa crezi ca altcineva si-ar dori sa isi petreaca timpul cu tine? Daca nu esti fericit singur, tu cu tine, cum ai putea sa oferi fericire altei persoane??? Daca nu esti incantat de tine, cum te astepti sa fie altcineva incantat???
Vrei sa fi cu cineva... perfect ! dar inainte ofera-ti timp sa te cunosti mai bine, observa cat de minunat esti, si fi fericit pentru ca nimeni nu vrea alaturi o persoana nemultumita de sine.
Am crescut si am trait cu proasta impresie ca singuratatea este o boala, ca trebuie sa ma multumesc cu ce am langa mine si sa fiu recunoscatoare, bullshit ! mai apoi m-am simtit un fel de buna samariteanca multumindu-ma cu tot felul de oameni pe care ma gandeam ca i-as putea schimba in bine... bullshit again !... Singuratatea nu e chiar atat de rea... de fapt de putin timp pot spune ca ma bucur de singuratate si ca apreciez fiecare moment in care sunt doar eu cu gandurile mele...
Toti avem anumite asteptari de la cel de langa noi, sa spunem  un fel de tipar: sa fie inalt, brunet cu bani sau blonda, sanii mari..daca o persoana corespunde tiparului asta inseamna ca te face mai fericit??? Nimeni nu este raspunzator pentru fericirea ta in afara de tine..
Eu nu cred in tipare, de ce sa iti pierzi vremea cautand doar persoanele care corespund tiparului pe care il ai in minte....si sa pierzi din vedere multe alte sanse...
Toti cerem mult si oferim putin si ne intrebam de ce barbatul sau femeia de langa noi nu ne face sa ne simtim impliniti.... poate ar trebui sa oferim mai mult, dar, pentru a avea fericire de oferit ea trebuie sa existe in noi indiferent de prezenta sau absenta "jumatatii".

Singuratatea uneori iti da sentimentul de libertate, de liniste, de siguranta. (Victor Duta)

Pune-ti o dorinta...

Rostita sau reprimata, totul incepe cu o dorinta, fie ea buna sau rea...
De aici si zicala :"Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se intample", foarte adevarat graia cineva...
Constient sau nu mediul inconjurator ne ofera zi de zi noi dorinte spre a le ideplini. Toate se nasc dintr-o dorinta exprimata sau ascunsa. Dorintele exista pentru  fi indeplinite, fericirea noastra depinde de ele si toti cautam atingerea subiectului dorintelor noastre. Cu fiecare dorinta indeplinita se creaza o noua dorinta, sau o noua trebuinta conform piramidei lui Maslow. Foarte adevarat! Si totusi indeplinirea anumitor dorinte nu este tocmai in avantajul nostru, dar nu despre aceste dorinte constiente vorbesc eu ci despre cele mai ascunse si reprimate dintre ele.
Reprimarea unei dorinte este precum o invitatie ca ea sa se manifeste in viata noastra, consider ca o dorinta reprimata creste ca intensitate pentru simplul fapt ca ne concentram asupra acesteia pentru a o elimina constient, dar ce se intampla la nivelul subconstientului? este adevarata intrebare.....
Subconstientul nostru nu face diferenta intre dorintele exprimate si cele reprimate astfel incat acordand atentie unei dorinte o invitam sa se manifeste in experienta noastra de viata constient sau nu.
De multe ori realizam existenta unei dorinte abia dupa ce se indeplineste si o traim cu intesitate maxima ca si cand ar fi fost cea mai mare dintre dorinte... Cu cat reprimarea este mai mare cu atat dorinta devine mai mare, cu cat se lasa asteptata indeplinirea ei cu atat este mai apreciat momentul indeplinirii.
Si totusi toate dorintele noastre au un singur scop suprem: fericirea! Indiferent de ceea ce ne dorim, credem ca ne dorim sau habar nu avem ca ne dorim se indeplineste numai pentru a fi fericiti!

Cand zeii vor sa ne pedepseaca, ne indeplinesc dorintele. (Oscar Wilde)