Fa primul pas cu incredere. Nu trebuie sa vezi intreaga scara. Pur si simplu paseste.

sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Aprecierea...


Primul pas pe care il poti face catre Starea de Bine despre care scriam intr-o alta postare este sa practici aprecierea.
Aprecierea este unul dintre cele mai inalte sentimente umane si este foarte usor de practicat. Poti incepe sa practici aprecierea din acest moment, nu astepta sa te simti mai bine, sau sa depasesti problemele cu care te confrunti. Viata ta nu incepe maine, viata ta este acum si aici! Ce te face sa crezi ca in viitor vei gasi un moment mai bun decat acum pentru a-ti lua viata in maini?
Poate crezi ca nu ai motive de apreciere dar daca poti citi acest blog esti deja mai norocos decat cei care, desi ti se pare greu de crezut nu au acces la internet, ca sa nu mai vorbesc despre cei 80 000 romani care sunt nevazatori si totusi gasesc motive de apreciere.
Cand privesti in jurul tau si devi constient de problemele celorlalti viata ta capata putina nuanta. Poti incepe prin a aprecia lucrurile importante din viata ta cum este sanatatea pentru ca ulterior sa apreciezi lucrurile marunte. Nu este suficient sa practici aprecierea o data pe saptamana iar in restul timpului sa iti manifesti nemultumirea. Cauta sa apreciezi tot mai multe lucruri din jurul tau, astfel vei gasi tot mai multe lucruri de apreciat. Practicand aprecierea in fiecare zi vei fi mai fericit cu fiecare zi si vei avea tot mai multe motive de apreciere.


Multumesc Universului pentru aerul pe care il respir in fiecare zi, pentru apa fara de care nimic nu ar exista.
Multumesc naturii pentru ca imi hraneste sufletul.
Multumesc pentru soarele care ma incalzeste in fiecare zi si luna care ma inspira.
Ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca ma iubeste si pentru ca imi ofera sanatate, fericire si tot ceea ce imi doresc.
Ii multumesc mamei pentru felul in care ma iubeste si ma sustine.
Ii multumesc Evei pentru puterea pe care mi-o inspira in fiecare zi.
Ii multumesc Gabitei pentru ca zilnic imi aminteste de lucrurile la care visez.
Ii multumesc Dianei pentru ca mi-a dat incredere sa vorbesc si sa scriu despre aceste lucruri.
Multumesc tuturor celor care au avut un impact in dezvoltarea mea ca om.
Multumesc tuturor celor care au scris cartile din care am invatat sa imi aleg fericirea si sa o urmez neincetat. Multumesc pentru setea mea de cunoastere.

Sunt doar cateva motive...