Fa primul pas cu incredere. Nu trebuie sa vezi intreaga scara. Pur si simplu paseste.

luni, 26 octombrie 2009

Legea Atractiei



Legea atractiei este o lege a naturii. Este la fel de precisa precum e legea gravitatiei: daca un om se arunca de la etajul 8 indiferent daca este bun sau rau, se va izbi de pamant; daca acorzi atentie unui lucru il inviti in experienta ta de viata indiferent daca este bun sau rau.
Legea atractiei iti modeleaza intreaga experienta de viata, ea actioneaza prin intermediul gandurilor tale.
Fiecare gand emite o frecventa care atrage dupa sine un alt gand cu frecventa asemanatoare astfel: daca un gand dominant este negativ, atrage dupa sine alte ganduri si experinte negative iar daca este pozitiv atrage ganduri si experiente pozitive.
Legea atractiei nu tine cont de formele de negatie din exprimare astfel in momentul in care spui:
"Nu vreau sa fiu parasit"
"Nu vreau sa am probleme financiare"
atragi:
"Vreau sa fiu parasit"
"Vreau probleme financiare"
Singurul motiv pentru care nu ai ceea ce iti doresti este datorat de faptul ca te gandesti mai mult la ceea ce nu vrei decat la ceea ce vrei.
Desigur mai sunt si cei care au inteles cum se manifesta aceasta minunata lege dar care tot nu atrag ceea ce isi doresc, asta deoarece in momentul in care isi doresc ceva nu se concentreaza pe obiectul dorintei ci pe absenta acestuia, atragand bineinteles o mult mai lunga absenta a manifestarii dorintei.
Viata ta prezenta este o reflectare a gandurilor din trecut. Vei spune:
- Nu este adevarat! Nu am atras eu falimentul/divortul(sau orice alta problema cu care te confrunti)
Ba da! Teama de un anumit lucru este precum o invitatie pentru ca acel lucru sa se manifeste in experienta ta de viata.
In momentul in care intelegi ca legea atractiei intr-adevar functioneaza te ingrozesti de ceea ce atragi prin gandurile tale dominante sau prin temerile tale.
Legea atractiei nu actioneaza imediat, ceea ce este tot in avantajul tau deoarece poti deveni constient de ceea ce atragi, astfel incat sa iti corectezi gandurile negative dominante.
Te vei intreba:
-De unde stiu ce atrag?
Este simplu, suntem inzestrati cu un "sistem de ghidare emotionala" astfel incat sentimentele iti indica ceea ce atragi. Cum te simti?
-Rau, esti pe o frecventa negativa incearca sa o schimbi.
-Te simti bine, tine-o tot asa!
Legea atractiei functioneaza intotdeauna!

"Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gandit." Buddha

Starea de Bine



La bazele Universului se afla Starea de Bine, ea circula precum un curent spre tine si prin tine. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa accepti Starea de Bine fireasca in viata ta. Constient sau nu, cauti in orice activitate din viata ta Starea de Bine dar de multe ori te pierzi din cauza circumstantelor incojuratoare pe care nu le poti controla.
Un lucru trebuie sa stii: NIMENI nu poate crea in experienta ta de viata, NIMENI in afara de tine nu este raspunzator pentru nefericirea ta. Inceteaza sa cauti vinovati!
Starea de Bine este aici, gata oricand sa se reverse asupra ta, tu nu esti pregatit sa o primesti in viata ta si asta pentru ca nu are "un ghid de instructiuni".
Acceptarea ei este o arta, arta de a nu opune rezistenta Starii de Bine naturale pe care o meriti.
Indiferent cine crezi ca esti si cu ce probleme te confrunti, poti incepe de acum sa permiti Starii de Bine sa intre in viata ta.
Trebuie sa fi suficient de egoist pentru a intra in aliniament cu Starea de Bine, totusi, asta nu inseamna ca esti un om rau pentru ca nu poti sa ai ganduri rele si te simti bine in acelasi timp. Daca toti am fi conectati la Starea de Bine, nu ar exista acte de violenta pentru ca nu ar exista sentimente neplacute.


"Fericirea sau nefericirea oamenilor este în mare parte opera lor." John Locke

Libertatea absoluta - fundamentul vietii


Toti ne-am nascut cu o cunostere instinctiva, astfel incat ne putem crea propria realitate insa majoritatea dintre noi pentru a ne integra in societate am acceptat multe dintre aspectele despre care ceilalti sustin ca trebuie integrate in viata.
Nu ti-a placut niciodata sa ti se spuna ce sa faci, cum sa actionezi, sa ti se schimbe parerea dar la presiunea celor din jur ai inceput sa cedezi din fermitate pentru ca de cele mai multe ori este mai usor sa te adaptezi decat sa incerci sa schimbi ceva.
Nici macar nu ti-ai dat seama ca adaptandu-te la asteptariile societatii ai renuntat la fundamentul existentei tale: libertatea totala si absoluta de a-ti crea propria realitate.
Iesi din anonimat! Uita de reguli! Ia-ti libertatea de a-ti crea propria realitate pe masura ce traiesti!

"Există lucruri care ştim că sunt imposibil de realizat, până când vine cineva care nu ştie acest lucru şi le realizează." Albert Einstein

Joaca de-a Picasso


Toamna a venit cu pasi repezi, ne-a invadat gradinile, casele si sufletele cu melancolie si culori aramii…Florile multicolore sunt inlocuite de frunzele uscate care se astern in gradini, parcuri, pe aleei…Ploile ne racoresc, ne deschid sufletele…
Toamna este anotimpul meu preferat, anotimpul iubirii, al rugaciunii, al sufletului…suntem mai romantici toamna, mai creativi..va propun ca in aceasta toamna sa profitam de creativitate si sa ne "coloram" viata pictand tablouri. Tablourile nu se vor demoda nicodata, cele care se schimba sunt tendintele iar anul acesta sunt in voga tablourile abstracte.
Sa nu uitam ca adevarata personalitate a unei incaperi este data de elementele de decor: statuete, fotografii, obiecte de arta decorativa, tablouri.
Ne fascineaza tablourile pe care le vedem in Galeriile de Arta, desenele, formele abstracte, culorile. Putem sa ne facem propria galerie acasa. Toamna este cel mai potrivit anotimp pentru asta. Avem nevoie doar de panza pentru pictura, rama, culori de ulei si o pensula, restul venind de la sine, din suflet, trebuie doar sa dam frau liber imaginatiei si sa imbinam culorile in functie de incapere.
Tot ce avem de facut in continuare este sa intindem bine panza pe rama si sa o capsam, apoi putem picta. Putem incepe cu un fond pe toata panza, ca baza se folosesc culorile deschise peste care putem picta forme geometrice, sau linii curbe, drepte, trebuie sa se tina cont de culorile si mobilierul din incapere, de preferat ar fi sa se aleaga o tema pentru fiecare incapere din casa.
Dupa ce tabloul sau tablourile sunt gata, este foarte important locul din incapere destinat acestora, de asemenea distanta dintre tablouri trebuie sa fie egala, de aceea trebuie folosit un instrument de masurat.
Trebuie pastrata o proportie in intreaga incapere, trebuie evitat ca un perete sa fie incarcat cu tablouri iar altul gol, dar fara a fi prea incarcata incaperea.
Sunt mai multe metode de panotare in functie de incapere si spatiul destinat tablourilor dar panotarea se face de obicei, la nivelul ochiului.
Se poate opta pentru o panotare simetrica daca tablourile sunt de aceeasi dimesiune si cu tema asemanatoare, se vor panota formand o imagine oglinda cu o distanta de 2 cm intre tablouri.
Daca tablourile sunt de dimensiuni diferite se poate opta pentru o panotare asimetrica.
Pentru holuri este preferat efectul de galerie, tablourile trebuie sa fie de dimensiuni mari si sa fie asezate cu mult spatiu intre ele.
Tablourile trebuie ingrijite, tablourile in ulei, se curata de praf cu un material moale, apoi se poate folosi o felie de cartof pentru a reda stalucirea culorilor.
Un singur tablou schimba intreaga incapere, dandu-i un aer cald, de asemenea poate fi cadoul ideal intre prieteni daca este pictat personal.
Tablourile spun o poveste a incaperii, a pictorului, a vietii…

"Pictura este un amalgam de elemente care comunică o idee, un sentiment, o stare de spirit - şi asta trebuie făcut cu pasiune." Alvaro Castagnet